×
  • Home
  • Uniek netwerken in The Wittenberg en het Luther Museum Amsterdam

Uniek netwerken in The Wittenberg en het Luther Museum Amsterdam

September 23, 2021 4:30 pm - 6:30 pm Luther Museum Amsterdam 570 Nieuwe Keizersgracht 1018 VG Amsterdam

MeerBusiness in een prachtige setting op 23 september

Over dit evenement

In the Wittenberg

-Hidden Gem –

Eindelijk kunnen we dan genieten van de pracht van deze locatie. Helaas gooide de toen oplopende besmettingen de plannen in de war. Eindelijk kunnen we echter dan toch genieten van de pracht van deze locatie. De Wittenberg Amsterdam is een monumentaal gebouw aan de Nieuwe Keizersgracht in hartje Amsterdam. In de elegante omgeving van de plantagebuurt met buren als Artis en de Hortis Botanicus.

In het 18e eeuws pand zijn 115 luxe appartementen gerealiseerd voor short-stay en zit tevens het Luther Museum Amsterdam gevestigd met zijn intieme kerkzaal voor authentieke events.

Een locatie aan de gracht en de uitstraling van het laat-achttiende-eeuwse pand en het verblijfscomfort maken van de Wittenberg een memorabel bezoek en/of verblijf.

Wittenberg maakt deel uit van de Engelse organisatie edyn. Een sterk groeiende organisatie met openingen in de planning voor Londen, Cambridge, Dublin, Munchen, Berlijn, Lissabon en Kopenhagen.

Naar aanleiding het succes van ons vorige evenement brengen we ook deze keer naast inspirerende sprekers, een effectief netwerk instrument: Innercirclen naar meer business. Hoe dat er precies uitziet hoort u in een later stadium.

 

Programma:

16:30 uur Welkom

17:00 uur Netwerken en sprekers

18.30 uur Einde

Aanmelden kan via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-in-the-wittenberg-160574738365

HET LUTHER MUSEUM IN THE WITTENBERG

Het pand uit 1772 is genoemd naar de plaats waar Maarten Luther in 1517 zijn stellingen over de hervorming van de toenmalige kerk verkondigde. Dat leidde tot de Reformatie. Het pand is gebouwd als het Evangelisch-Luthers Diaconie Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Het speelde een grote rol bij de opvang van armen, ouderen en wezen.

Aan het einde van de 16e eeuw wordt in Amsterdam de Lutherse gemeente gesticht. In de zeventiende eeuw is ongeveer twintig procent van de bevolking Luthers en vele gebouwen herinneren hieraan, zoals de Oude Lutherse Kerk aan het Spui en de Ronde Lutherse Kerk aan het Singel. De Lutherse kerk en diaconie verzamelden in de loop der geschiedenis belangrijk erfgoed.

Het gebouw zelf – met de regentenkamers, de gang en de kerkzaal – is het belangrijkste collectiestuk. De erfgoed-collectie bestaat verder uit schilderijen van onder meer Breenbergh en Ruysdael, zilver en authentieke meubelstukken.

Het Luther Museum Amsterdam laat het verhaal zien van een nieuwe start als kerkgemeenschap, met een eigen wijze van geloven en veel zorg voor elkaar.

Tijd en locatie
  • Start time: 2021-09-23 16:30
  • End time: 2021-09-23 18:30
  • Luther Museum Amsterdam 570 Nieuwe Keizersgracht 1018 VG Amsterdam
Zoom Meetings

Contact

  • +31 20 2615188
  • amsterdam@meerbusiness.nl

Volg ons

© 2020 MeerBusiness Amsterdam. All Rights Reserved. Powered by