Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2020 
In deze nieuwsbrief:
  • Stel u vragen aan Blenheim Advocaten op 8 april: juridisch crisismanagement
  • Brainstormen over de wereld na corona op 14 april
  • Grant Thornton: corona webpagina voor ondernemers
  • Terugblikken: Wat kunnen we leren?
  • Praktisch webinar over Noodmaatregel (NOW) op 9 april
  • Hier ziet u nog (voor de brand) de prachtige boten van Rederij 't Smidtje
  • Spinkit gaat haar DJ diensten vrij aanbieden
  • Restaurant de Dyck opent eigen verswinkel: “Van de Dyck”. Altijd vers van het land!
  • Ook in deze tijden blijft MeerBusiness Amsterdam ondernemen. Steun ons en wij helpen jou!
Stel u vragen aan Blenheim Advocaten op 8 april: juridisch crisismanagement

Om u te ondersteunen heeft Blenheim advocaten op 8 april om 15.00 uur speciaal voor de relaties van MeerBusiness Amsterdam een panel met drie zeer ervaren advocaten samengesteld voor een interactief Webinar over de juridische gevolgen in deze tijd. De advocaten; Tim Pruntel (foto), Teun Blom en Rachelle Mourits. Experts in verschillende rechtsgebieden zullen openhartig hun ervaringen en de daaruit voortvloeiende juridische impact van de uitbraak van COVID-19 met u delen en de mogelijkheden van COVID-19-crisisbeheer voor uw onderneming bespreken en waar nodig nader onderzoeken. Waarna u daarna nog vrijblijvend juridisch advies kunt inwinnen. Er is de mogelijkheid vooraf uw vragen te stellen: 

www.amsterdam@meerbusiness.nl  

https://us04web.zoom.us/j/843300915

 
Lees verder
Brainstormen over de wereld na corona op 14 april

 

De veerkracht van onze samenleving bestaat uit de bereidheid nieuwe wegen in te slaan. Ondenkbare gedachten te durven denken en daadwerkelijk buiten onze gebruikelijke routines te treden en zo onszelf te verbazen. Hoe ziet de wereld er straks uit?!? Graag nodigen wij je uit om mee te doen aan de virtuele brainstormbijeenkomst op 14 april om 16.00 uur. 

 

Elske Doets, CEO Doets Reizen en Arthur van Dijk, commisaris van de Koning zullen de bijeenkomst aftrappen. Doe je mee?

 

Er zijn 25 plaatsen. Meld je aan, dan krijg je een link en een programma toegestuurd.

 
Aanmelden
Grant Thornton: corona webpagina voor ondernemers
Om u, ondernemer, van dienst te kunnen zijn heeft Grant Thornton een specifieke webpagina geopend. Via onze coronavirus hub pagina houden wij u graag op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen en maatregelen. Ook heeft Grant Thornton een coronacrisisteam paraat (online) om alle vragen over de impact van de coronacrisis op uw onderneming te beantwoorden of vragen waar u als ondernemer van wakker ligt. Dit crisisteam kunt u bereiken op 088 6769299. 
 
Lees verder
Terugblikken: Wat kunnen we leren?

Zoom sessies MeerBusiness op 26 Maart en 2 april jl. met in totaal meer dan 50 ondernemers. Op 26 maart samen met Topsport Amsterdam. De gastsprekers Frank Thewessem, algemeen directeur Topsport Amsterdam en collega Frank van Rooijen gaven ons een duidelijk beeld van wat het allemaal betekent voor de olympische sporters nadat bekend is geworden dat de Spelen naar 2021 zijn verplaatst. Reactie van de topsporters: "Wij zijn nu 1x beter, de concurrent heeft een jaar om net zo goed te worden. Wij hebben een jaar om 2x beter te worden". "Oplossingsgericht denken is oplossingen creëren". Tijdens de sessie op 2 april kwamen de volgende tips binnen: 

- Vraag om hulp in je netwerk

- Kijk naar doelgroepen die nog wel werk hebben: bouw, gemeenten, scholen, paramedisch, ziekenhuizen enz.

- In sommige branches kan het straks heel erg hard gaan wanneer de economische situatie weer veranderd.

 
Praktisch webinar over Noodmaatregel (NOW) op 9 april
Wanneer je nog niet alle juridische vragen hebt kunnen stellen?!? Advocaat Elias van Kampen geeft op donderdag 9 april van 10.00-11.00 uur een webinar over de NOW, waarin hij de regeling toelicht, de voorwaarden uitlegt en praktische tips geeft voor het aanvragen van de subsidie.
Tijdens het webinar behandelt hij ook een aantal vragen die deelnemers via de chatfunctie kunnen stellen. Aanmelden kan via de link.
 
 
Aanmelden
Hier ziet u nog (voor de brand) de prachtige boten van Rederij 't Smidtje

Op 22 april zouden we weer gaan "Varen met Directeuren". Helaas steekt deze periode daar een stokje voor. Bij Rederij 't Smidtje (en andere rederijen) varen helaas geen boten meer. Het werd deze week nog erger toen onverlaten bovenstaande boten in brand staken. Bij de een lukte het gelukkig net niet. Via social media zijn er bij ons veel steunbetuigingen binnengekomen. Wij wensen Rederij 't Smidtje veel sterkte in deze tijden en komen op 22 april met een alternatief programma om daarna hopelijk weer snel door de grachten te kunnen varen.

 
Aanmelden
Spinkit gaat haar DJ diensten vrij aanbieden
Deze tijd brengt creativiteit naar boven. Spinkit gaat haar DJ diensten vrij aanbieden om mensen muzikaal te steunen in deze economische- en gezondheidscrises. Dus als je een plek weet waar er grote behoefte is aan steun laat het hen weten. Zij kunnen dan kijken welke DJ beschikbaar is. De locaties kunnen echt van alles zijn van verpleeghuis tot politiebureau, van park tot gemeenteambtenaren. “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje”, aldus Spinkit.
 
Ga naar hun website
Restaurant de Dyck opent eigen verswinkel: “Van de Dyck”. Altijd vers van het land!
U kunt nu thuis genieten van de heerlijke, verse en gezonde seizoensproducten uit de eigen moestuin en akkers van restaurant de Dyck. Kies uit vele producten zoals groentes van het land, huisgemaakte olie, de beroemde gerookte geitenboter of fruitsap uit eigen boomgaard. Ook volledige maaltijdpakketten voor heerlijke seizoenssoepen zijn te verkrijgen. Met een beetje hulp en uitleg van chef-kok Martijn kunt u ze makkelijk zelf thuis bereiden. 
 
Lees verder
Ook in deze tijden blijft MeerBusiness Amsterdam ondernemen. Steun ons en wij helpen jou!

Zoals je hebt kunnen zien hebben wij vanaf het eerste moment naar aanleiding van de intelligente lockdown geschakeld. De eerste 3 virtuele bijeenkomsten zijn een feit. We hebben inmiddels meer dan 800 virtuele bezoekers mogen begroeten. Steun ons zodat  wij kunnen doorgaan met jou helpen!!Voor meer informatie betreffende ons lidmaatschap;http://amsterdam.meerbusiness.nl 

Volg ons ook op Facebook, Linkedin en Twitter.

 
Aanmelden klik hier
Agenda
14-04-2020 Open NetwerkCircle
22-04-2020 Varen met Directeuren
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Amsterdam
Meer en Vaart 286
1068 LE Amsterdam
+31 20 2615188
amsterdam@meerbusiness.nl
amsterdam.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen