Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2018 
In deze nieuwsbrief:
 • Een vliegende start...
 • Lekkernijen én netwerken bij Sligro op 24 oktober
 • Bijna 140 aanmeldingen voor de Ramada Rooftop Netwerkborrel op 19 september
 • Nieuwe sponsor MeerBusiness Amsterdam: Heart-Brain business academy
 • Zeilen met Directeuren: "een unieke ervaring!"
 • FORT en MeerBusiness Amsterdam: interactief seminar “De zieke werknemer” op 18 oktober
 • Ruigrok NetPanel: Probleem? Tackle het met een 'hackathon'!
 • JAN©: E-bike met subsidie voor ondernemers, een voordeel oplopend tot 54%!
 • Alvast voor in de agenda: Amsterdam Business Inspiration op 11 december
 • Open NetwerkCircle op 26 september
 • FORT en MeerBusiness Amsterdam: interactief seminar “Ontslag op staande voet” op 22 november
Een vliegende start...

MeerBusiness Amsterdam heeft na de vakantie een vliegende start gemaakt! De evenementen van de eerste week (de Open Netwerkcircle en Zeilen met Directeuren) waren grote en volgeboekte successen. Ook onze eerstvolgende netwerkborrel bij Ramada wordt een knaller! Tevens heten wij nu onze nieuwe premiumleden van harte welkom:

 

• Eduard ter Schiphorst, SBK Kunstuitleen
• Rick Koornneef, The Media Outfit
• Roy Metheuver, The Media Outfit
• Peter Engels, Van Eekhout Groep


 
Lekkernijen én netwerken bij Sligro op 24 oktober
Op woensdag 24 oktober organiseren MeerBusiness Amsterdam en Sligro een culinair netwerkevenement. Praten en proeven gaan namelijk heel goed samen. Centraal staat dan een Culinaire Inspiratiewandeling langs een selectie van de vele duizenden foodartikelen die Sligro heeft. Dit exclusieve netwerkevenement is bedoeld voor alle partners, sponsoren, premiumleden en members van MeerBusiness Amsterdam. Tevens is iedereen, die serieus geïnteresseerd is in een lidmaatschap van onze netwerkorganisatie, van harte welkom!
 
klik hier om u aan te melden
Bijna 140 aanmeldingen voor de Ramada Rooftop Netwerkborrel op 19 september

Het wordt een drukke, gezellige en unieke netwerkborrel op het hoogste dakterras van Amsterdam op 85 meter hoogte. Het aantal aanmeldingen voor de Ramada Rooftop netwerkborrel nadert inmiddels de 140. Maar er is nog wel plaats voor ondernemers en directeuren met méér dan vijf medewerkers. Meld u zo spoedig mogelijk aan indien u aanwezig wilt zijn! Of schrijf u in voor één van onze andere netwerkbijeenkomsten.

 
klik hier om u aan te melden
Nieuwe sponsor MeerBusiness Amsterdam: Heart-Brain business academy

Wim Belt, internationaal investeerder en kwantumfysicus, onthult op 6 oktober enkele geheimen om een winnend business model te ontwikkelen en duurzaam te innoveren. Dit vanuit zijn jarenlange studie hoe de nieuwe inzichten van kwantumfysica toe te passen op innoverend en out of the box denken in business. Samen met Briony Vanden Bussche, Roy Martina en Winston Scholsberg ontwikkelen ze een onvergetelijke total immersion experience met inspirerende talks en live muziek.

 
Klik hier om naar hun website te gaan
Zeilen met Directeuren: "een unieke ervaring!"

Op donderdag 6 september j.l. koos het zeilschip De Titaan het ruime sop met aan boord 55 enthousiaste opvarenden. Met windkracht 4 was het perfect zeilweer, zeker nadat de zon doorbrak. Men liet zich de hapjes en drankjes goed smaken en kon naar hartenlust netwerken. Enkele quotes: “Een unieke ervaring in goed gezelschap” (Caroline Spruit) en “Bedankt Ursula! Het was weer top!” (Kelly Jungerling).

 
Klik hier om het filmpje op YouTube te bekijken
FORT en MeerBusiness Amsterdam: interactief seminar “De zieke werknemer” op 18 oktober

Voor veel werkgevers zijn ziekteverzuimdossiers ongrijpbaar en vooral ook kostbaar. De regelgeving rondom loondoorbetaling bij ziekte, re-integratie, herplaatsing in passende arbeid, (loon)sancties en een eventuele ontslagprocedure is complex. Welke rechten en verplichtingen gelden voor de werkgever? En wat mag u van een zieke werknemer verwachten? Welke sancties kan of móet u in bepaalde gevallen inzetten? Schrijf u in voor het interactieve seminar en laat u informeren.

 
klik hier om u aan te melden
Ruigrok NetPanel: Probleem? Tackle het met een 'hackathon'!

Een 'hackathon' heeft niets te maken met het hacken van data, maar vooral met het ‘hacken’ van vraagstukken. Noem het een workshop 2.0. Het is een bijeenkomst waarbij een grote groep mensen middels spelelementen en brainstormtechnieken werkt aan een oplossing voor een probleem. In sub-groepjes wordt gestreden om het beste idee. Vaak wordt een hackathon gecombineerd met inhoudelijke presentaties en ludieke elementen om de deelnemers te inspireren.

 
Klik hier om verder te lezen
JAN©: E-bike met subsidie voor ondernemers, een voordeel oplopend tot 54%!
Elektrisch autorijden is hip, maar elektrisch fietsen is nog hipper… Helemaal als de belastingdienst meebetaalt. Het zit als volgt: Schaf je als ondernemer een e-bike aan? Dan heb je de mogelijkheid om subsidie aan te vragen waardoor de belastingdienst in feite meebetaalt aan de aanschaf van een e-bike. Geïnteresseerd? Neemt contact op met JAN© zodat onze adviseurs je kunnen begeleiden bij het correct toepassen van de regels.
 
Klik hier om verder te lezen
Alvast voor in de agenda: Amsterdam Business Inspiration op 11 december

De zomervakantie is nog maar net ten einde of MeerBusiness richt zich alweer op de Amsterdam Business Inspiration 2018 op 11 december aanstaande in het Postillion Convention Centre Amsterdam. U kunt dan de nieuwbouw bewonderen van het op 5 november op te leveren bijbehorende hotel. Uiteraard zal weer de Next Unicorn Award uitgereikt worden. Tevens kunt u o.a. Roy Martina in hoogst eigen persoon horen spreken. Tot dan!

 
klik hier om u aan te melden
Open NetwerkCircle op 26 september

Na een zeer succesvolle Open NetwerkCircle van 4 september j.l., organiseren wij er weer een aan het einde van deze maand. Op 26 september bent u van harte welkom bij ons op kantoor. Nagenoeg altijd verlaten de deelnemers met waardevolle contacten deze strak georganiseerde vergaderingen. De Open NetwerkCircle is toegankelijk voor onze Premium leden en ondernemers/directeuren met minimaal vijf werknemers die serieus geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap van onze organisatie.

 
klik hier om u aan te melden
FORT en MeerBusiness Amsterdam: interactief seminar “Ontslag op staande voet” op 22 november

Het ontslagrecht is sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid (WWZ) ingrijpend gewijzigd. Hierdoor is een ontslag op staande voet risicovoller geworden voor werkgevers. Tijdens deze workshop praten arbeidsrechtspecialisten Elias van Kampen en Stéfanie van Creij u aan de hand van praktijkvoorbeelden en jurisprudentie bij over onder meer de vereisten bij een ontslag op staande voet, het verloop van het proces, de risico’s voor werkgevers en alternatieve sancties.

 
klik hier om u aan te melden
Agenda
19-09-2018 Ramada Rooftop Netwerkborrel van MeerBusiness Amsterdam
26-09-2018 Open NetwerkCircle van MeerBusiness
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Amsterdam
Meer en Vaart 286
1068 LE Amsterdam
+31 20 2615188
amsterdam@meerbusiness.nl
amsterdam.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen