Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2017
In deze nieuwsbrief:
 • Direct na de vakantie gaan we "Zeilen met Directeuren" op 7 september
 • Partner Ruigrok NetPanel: What's Happening Online - 2017?
 • Rederij ’t Smidtje: nieuwe toparrangementen lekker in de zomer!
 • Doet u ook mee met de Amsterdam Business Inspiration als sponsor en standhouder?
 • JAN©: Wijzigingen van het minimumloon per 1 juli 2017
 • Kennismaking met MeerBusiness Amsterdam op 13 september
 • FORT: Overgang van onderneming na pre-pack
 • Even voorstellen: nieuwe leden van MeerBusiness Amsterdam
 • Haal de zomer in huis met een boeket van Fleurtiek
 • Bridgizz: Inspire Up netwerkbijeenkomst op 14 juli
 • Terugblik op de midzomernetwerkborrel
Direct na de vakantie gaan we "Zeilen met Directeuren" op 7 september

Op donderdag 7 september 2017 is het alweer zover! Net als vorig jaar kiezen wij aan het begin van het nieuwe seizoen weer het ruime sop. Wij nodigen u dan ook van harte uit om met ons en Amsterdamse decisionmakers op De Titaan de wind in de zeilen te krijgen.

Deze exclusieve uitnodiging geldt voor slechts 55 relaties van MeerBusiness Amsterdam. Leden van MeerBusiness kunnen tegen een vergoeding van €90,00 (ex. btw) aan boord stappen. Niet-leden betalen €125,00. (ex btw).

 
Klik hier om tickets te kopen
Partner Ruigrok NetPanel: What's Happening Online - 2017?

Wat doet Nederland nou eigenlijk allemaal online? En hoe heeft dit zich ontwikkeld in de afgelopen tien jaar? Al een decennium helpen we met ons "What’s Happening Online?" onderzoek onze relaties aan inzichten op het gebied van het gebruik van internet, social media, e-commerce en aanverwante onderwerpen. Dit geeft ons een uniek overzicht van trends als de opkomst van bijvoorbeeld de smartphone, online shoppen en Facebook.

We zien ook dit jaar een groei in het gebruik van smartphones! De oorzaak: Babyboomers zitten de jongere generaties flink op de hielen! Ook de smart-tv heeft in het afgelopen jaar opnieuw een stevige groei door gemaakt.

 
Klik hier om verder te lezen
Rederij ’t Smidtje: nieuwe toparrangementen lekker in de zomer!

Wij laten u bij Rederij 't Smidtje graag ervaren dat Amsterdam het mooist is vanaf het water! Laat u inspireren door de diverse arrangementen die wij aanbieden. U kunt direct prijs en beschikbaarheid inzien. Bij ons kunt u gemakkelijk uw eigen vaartocht samenstellen.

Bijvoorbeeld: Amsterdam Circle Line Canal Cruise 24hrs Hop-on-Hop-off € 20,- p.p.
Stap aan boord van onze semi-open boten voor een unieke 24hrs Hop-on-hop-off cruise langs alle historische plekken. Comfortabel & verwarmd of in de zon! Er zijn maar liefst zeven opstaplocaties.

 
Klik hier om naar de website te gaan
Doet u ook mee met de Amsterdam Business Inspiration als sponsor en standhouder?

Ook dit jaar zal er een Business Fair zijn tijdens de Amsterdam Business Inspiration op 7 december in het Postillion Convention Centre Amsterdam. Wij verwachten zo'n duizend bezoekers.

MeerBusiness Amsterdam biedt partners en sponsoren de gelegenheid zich te presenteren via stands en andere cross mediale mogelijkheden. Wij kunnen u als (toekomstige) relatie van MeerBusiness Amsterdam de volgende exposure mogelijkheden aanbieden:

• Pakket 1
Uw bedrijf krijgt standruimte toebedeeld (2 bij 1 meter, tafel beschikbaar) en de mogelijkheid kortingen en give-aways aan te bieden. U bent als bedrijf uitgenodigd op de VIP borrel waar alle decisionmakers bijeenkomen voorafgaand aan het evenement. De kosten voor dit pakket bedragen €695.- (ex BTW).


• Pakket 2
Uw logo en bedrijfsnaam worden meegenomen in alle marketinguitingen rondom het evenement (nieuwsbrief naar 25.000 ondernemers en directeuren, plaatsing op website, exposure in de zaal op 7 december). De kosten voor dit exposure pakket bedragen €750.- (ex BTW).

• Combinatiepakket
Wij bieden de pakketten 1 en 2 in combinatie aan voor €1.295.- (ex BTW).
Meer weten of een op-maat-pakket? Mail naar amsterdam@meerbusiness.nl

 
JAN©: Wijzigingen van het minimumloon per 1 juli 2017

Per 1 juli 2017 stijgt het wettelijk minimumloon met 0,89 procent. Als werkgever ben je verplicht minimaal dit minimumloon uit te betalen aan je werknemers. Met ingang van 1 juli a.s. geldt het minimumloon voor volwassenen voor werknemers vanaf 22 jaar i.p.v. 23 jaar. Deze wijziging brengt met zich mee dat de percentages van het minimumloon voor de 18 t/m 21 jarigen ook worden verhoogd.

 
Klik hier om verder te lezen
Kennismaking met MeerBusiness Amsterdam op 13 september

Op woensdag 13 september organiseren wij een kennismakingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst is weliswaar vrijblijvend, maar staat open voor elke ondernemer/directeur die serieus geïnteresseerd is in een lidmaatschap van MeerBusiness Amsterdam. Daarnaast zijn alle nieuwe leden van harte welkom voor een meer persoonlijk welkom.


MeerBusiness Amsterdam creëert een omgeving waarbij bedrijven elkaars ambassadeur zijn en zorgen voor doorverwijzingen en aanbevelingen. U zult tijdens deze extra ingelast kennismaking ervaren wat netwerken is, InnerCircles enz. zijn en wat van de deelnemers verwacht wordt. De praktijk heeft ons geleerd dat het in eerste instantie gaat om ‘geven’. Vroeger of later volgt dan vanzelf het ‘ontvangen’. We gaan meteen aan de slag!

 
klik hier om u aan te melden
FORT: Overgang van onderneming na pre-pack

Het Europese Hof van Justitie (hierna: ‘het Hof’) heeft op 22 juli jl. een arrest gewezen waarin zij antwoord geeft op de vraag of er sprake is van overgang van onderneming na een pre-pack procedure.

De rechtbank Midden-Nederland heeft op 24 februari jl. een aantal vragen gesteld aan het Hof over de uitleg van richtlijn 2001/23EG en de Nederlandse pre-pack (ook wel bekend als flitsfaillissement). De rechtbank heeft deze vragen aan het Hof voorgelegd in de procedure die de FNV namens vier werknemers van Estro Groep B.V. heeft ingesteld tegen Smallsteps B.V.

 
Klik hier om verder te lezen
Even voorstellen: nieuwe leden van MeerBusiness Amsterdam
Onze netwerkbijeenkomsten worden door veel professionals gewaardeerd omdat hun zakelijke kennissenkring hierdoor sterk uitgebreid wordt. De volgende ondernemers en directeuren zijn lid geworden en beschikken vanaf nu over een groter netwerk:

• Dhr. Peter van Keulen, Managing Director van ChannelUp,
• Mevr. N. Langendijk, oprichter en eigenaar van Happymanagement,
• Mevr. Cyrille van Hoof, professioneel presentatiecoach,
• Dhr. Roel Strijker van I Am Luigi,
• Mevr. Mascha Mooy, oprichter van Bye Bye Burnout.

Wij heten hen van harte welkom!
 
Haal de zomer in huis met een boeket van Fleurtiek
Het is duidelijk dat het zomer is. Maar straalt uw huis dat ook uit? Haal een bloemetje van Fleurtiek in huis zodat het zonnetje ook bij u thuis schijnt.

Alleen in de maand juli is dit blauw/roze boeket te bestellen. Het boeket heeft blauwe en roze zomerbloemen. Het juli boeket bevat o.a. hortensia, dahlia en delphinium.
 
klik hier voor meer informatie
Bridgizz: Inspire Up netwerkbijeenkomst op 14 juli

Op vrijdag 14 juli organiseert Bridgizz (van 18:00 uur tot 21:00 uur) een Inspire Up - Inspirerende netwerkbijeenkomst voor ondernemers - bij het Corendon Hotel in Amsterdam Nieuw West.

 

Hoe haal ik het meeste uit mijn onderneming? Hoe kan je innovatief zijn met een klein budget? Hoe kun je een bijdrage leveren aan een beter imago in jouw gebied? hoe kun je je onderneming upscalen? Dit zijn een aantal van de vragen die centraal zijn tijdens de eerste Inspire Up op 14 juli. Het thema van de avond is "Begin klein, maar denk groot".                                     

 
Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden
Terugblik op de midzomernetwerkborrel

Op 21 juni j.l. vond onze Midzomernetwerkborrel plaats in het Corendon Vitality hotel. Dit was het laatste evenement vóór de zomervakantie. Het was een drukbezochte en uiterst gezellige netwerkbijeenkomst. Iedereen was zeer te spreken en de borrel liep dan ook flink uit. We maken nog even een eindsprint tot aan de zomer en genieten dan ook van hopelijk mooi weer!

 
Agenda
25-09-2017 Uitnodiging BDO Finance Circle
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Amsterdam
Meer en Vaart 286
1068 LE Amsterdam
+31 20 2615188
amsterdam@meerbusiness.nl
amsterdam.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen