Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2017
In deze nieuwsbrief:
  • Nu al veel aanmeldingen Midzomer-netwerkborrel op 21 juni!
  • Wat een mooie winnaars en sponsoren in De Telegraaf
  • Kennismakingsbijeenkomst bij MeerBusiness Amsterdam helaas volgeboekt
  • JAN©: Auto van de zaak, voorkom als DGA de bijtelling
  • Landgoed Zonheuvel is nieuwe sponsor MeerBusiness Amsterdam!
  • Meer weten over gedrag bij Ruigrok NetPanel op 29 juni
  • RON Gastrobar bereidde het Hospitality-ontbijt!
  • Irma Lohman verrast u met een optreden van 16:30 - 17:00 uur tijdens Midzomer-netwerkborrel
  • FORT: Verscherping precontractuele informatieplicht franchisegever
Nu al veel aanmeldingen Midzomer-netwerkborrel op 21 juni!

Vóórdat de kortste nacht van het jaar plaatsvindt, organiseert MeerBusiness Amsterdam nog een netwerkborrel in het Corendon Vitality Hotel Amsterdam op 21 juni. Deze bijeenkomst is bedoeld voor onze leden en professionals die serieus geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap van onze netwerkorganisatie.

Onze borrels zijn altijd heel gezellig en zeer efficiënt voor degene die zijn/haar netwerk wil vergroten. U krijgt uitgebreid de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en oude bekenden te spreken. Het welkomstdrankje is gratis. De overige consumpties zijn voor eigen rekening.

 
klik hier om u aan te melden
Wat een mooie winnaars en sponsoren in De Telegraaf

Indien u op vrijdag 2 juni j.l. De Telegraaf of Metro opengeslagen hebt, dan was u zonder twijfel de felicitatieadvertentie met de winnaars van de Amsterdam Business Awards opgevallen. De winnaars en sponsoren stonden er in deze halve (redactionele) pagina mooi op!

 
Kennismakingsbijeenkomst bij MeerBusiness Amsterdam helaas volgeboekt

Op woensdag 14 juni organiseren wij een kennismakingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst is weliswaar vrijblijvend, maar staat open voor elke ondernemer/directeur die serieus geïnteresseerd is in een lidmaatschap van MeerBusiness Amsterdam. Daarnaast zijn alle nieuwe leden van harte welkom voor een meer persoonlijk welkom. Er is meer belangstelling dan verwacht. Excuses daarvoor en we verwijzen voor een persoonlijke kennismaking graag naar de Midzomernetwerkborrel op 21 juni.

 
JAN©: Auto van de zaak, voorkom als DGA de bijtelling

Een auto van de zaak kan voor de directeur-grootaandeelhouder (DGA) fiscaal gunstig zijn omdat de autokosten aftrekbaar zijn in de B.V. Maar dit komt ook met een prijs, zoals de bijtelling voor de loonheffing en omzetbelasting in verband met privégebruik.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om als DGA de bijtelling te voorkomen óf te verlagen. Hier volgen er drie: Zit je in de hoogste schijf van de loonheffingen (52%)? Je kunt als DGA onder voorwaarden de bijtelling converteren naar 40% en dus 12% of zelfs meer (hoe gek dat rekenkundig ook klinkt) belasting besparen op je bijtelling.

 
Klik hier om verder te lezen
Landgoed Zonheuvel is nieuwe sponsor MeerBusiness Amsterdam!

MeerBusiness Amsterdam verwelkomt Landgoed Zonheuvel graag als nieuwe sponsor!
Landgoed Zonheuvel is dé locatie voor uw weekendje weg, vergadering, training, workshop, brainstorm, outdooractiviteit en congres in de provincie Utrecht. Op en buiten het landgoed kunt u wandelen, fietsen en bent u op een steenworp afstand van de grote plaatsen Utrecht, Amersfoort, Zeist en Wijk bij Duurstede.
De vier gebouwen bieden naast een hotel en restaurant, 33 vergaderzalen en de grootste congreszaal in de omgeving.

 
klik hier voor meer informatie
Meer weten over gedrag bij Ruigrok NetPanel op 29 juni

Op donderdag 29 juni vindt het jaarlijkse zomerevenement van Ruigrok NetPanel weer plaats. De nieuwste tools die het bewuste en onbewuste gedrag bloot leggen zullen gepresenteerd worden.

Sprekers zijn Kjell Massen (onderwerp: behavioral data), Marieke Boerma (neuroscience technieken in vragenlijsten), Anna Stekelenburg (eye tracking, face reading, mind reading (EEG-signalen), mouse click registratie en de System Usability Scale combinaties) en ten slotte Wijkagent Wilco Berenschot met een interessant experiment over wat de burger werkelijk beweegt. Aansluitend volgt een borrel. Deze bijeenkomst staat open voor directeuren met meer dan 20 personeelsleden.

 

Locatie: Kantoor Ruigrok NetPanel, Silodam 1a, 1013 AL Amsterdam

Tijd: 16.30 uur - 17.45 uur

 
klik hier om u aan te melden
RON Gastrobar bereidde het Hospitality-ontbijt!

Wat een prachtige bijeenkomst van de Hospitality-club binnen MeerBusiness Amsterdam bij Sligro. We hebben genoten van een heerlijk ontbijt (verzorgd door RON Gastrobar met één Michelin ster) en een goede inhoudelijke discussie!

 
Irma Lohman verrast u met een optreden van 16:30 - 17:00 uur tijdens Midzomer-netwerkborrel
Voor degenen die op 21 juni onze Midzomernachtnetwerkborrel in het Corendon Vitality Hotel bezoeken, hebben wij een leuke verrassing. Van 16:30 uur tot 17:00 uur geeft Irma Lohman acte de présence! Zij is spreekster, zangeres, coach en auteur van “The Voice of Leadership”; toonladder van het leven, in 5 stappen naar meer succes, zelfvertrouwen en geluk”.

Haar missie is te inspireren, te motiveren, (zelf) bewust te maken en inzichten aan te reiken. Authentiek vertelt zij haar verhaal en raakt haar publiek, of het nu een volle zaal is of een kleinere bijeenkomst. Irma raakt altijd.
 
klik hier om u aan te melden
FORT: Verscherping precontractuele informatieplicht franchisegever
De Hoge Raad heeft met het arrest van 24 februari 2017, (Street-One) de aansprakelijkheid uitgebreid van de franchisegever die, voorafgaand aan het sluiten van de franchiseovereenkomst, een onjuiste prognose omtrent de te verwachten omzet voorhoudt aan haar wederpartij.

Uit het arrest van de Hoge Raad van 25 januari 2002, (Paalman/Lampenier) volgde al dat een franchisegever onder omstandigheden aansprakelijk kan zijn voor fouten in een prognoserapport. In deze procedure liet de franchisegever een extern onderzoeksbureau een rapport opmaken omtrent de prognose van de te verwachten omzet en winst. Nadat de franchiseovereenkomst gesloten was bleek dat de omzet sterk achterbleef.
 
Klik hier om verder te lezen
Agenda
14-06-2017 Kennismaking MeerBusiness Amsterdam
19-06-2017 Uitnodiging BDO Finance Circle
21-06-2017 Midzomernacht-netwerkborrel in het Corendon Vitality Hotel
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Amsterdam
Meer en Vaart 286
1068 LE Amsterdam
+31 20 2615188
amsterdam@meerbusiness.nl
amsterdam.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen