Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2020 
In deze nieuwsbrief:
  • Yes we can: Eerste terras-evenement(en) naar meer business
  • Virtuele NetwerkCircle op 12 mei: welke kansen in dit business tijdperk?!?
  • Interview met Ursula van Zantvliet-Rozemeijer B' ELLE zakenmagazine
  • Uitzending 28 mei vanuit Felix Meritis "Business anno 2020"
  • Terugblik webinar Grant Thornton: Hoe zorgvuldig om te gaan met personeel
  • Commissaris van de Koning schrijft voorwoord in "Handboek voor de slimme ondernemer"
  • De eerste 100% elektrische Lexus is er klaar voor!
  • Met deze koffie steun je sporters met een beperking
  • JAN©: Denk in coronatijd aan je IT-beleid!
  • JAN©: Verlenging en aanpassing NOW
Yes we can: Eerste terras-evenement(en) naar meer business

 

YES WE CAN!!!!

Nu er minder corona-slachtoffers vallen hebben we sinds de persconferentie van vorige week meer zicht op een nieuw normaal anno 2020.  De terrassen mogen bijvoorbeeld na 1 juni weer open (als het kan). Ook MeerBusiness Amsterdam is volop in de planning om binnen de richtlijnen elkaar weer in de ogen te kunnen kijken. Concepten naar meer business blijft ons uitgangspunt. Elkaar ondersteunen n wordt volgens ons belangrijker dan ooit. We zullen het met elkaar en voorlopig lokaal moeten doen. Dit gaan wij ook zeker doen. Binnen ons netwerk zijn er diverse horeca ondernemers die graag hun "deuren" voor ons open zetten. 

 

Datum(s) en lokaties zijn snel duidelijk, maar we houden jullie op de hoogte via onze website, nieuwsbrief en social media. 

 
Virtuele NetwerkCircle op 12 mei: welke kansen in dit business tijdperk?!?

Hoe vergaat het jullie ondernemers na de persconferentie van woensdag 6 mei? Hebben we deze tijd gebruikt om straks hard te gaan? Wat leeft er onder onze directeuren en ondernemers?

Wij supporten graag met ons netwerk. Delen is vermenigvuldigen. Het is geen gemakkelijke tijd, maar we zien ook nieuwe kansen. De wereld wordt lokaler en persoonlijker. Welke businessmodellen kunnen we bedenken. We zien ook digitale kansen. Wat kunnen we leren van deze tijd en van elkaar. Ervaringen delen, antwoorden zoeken/vinden samen met andere ondernemers en experts uit ons netwerk.

 

Je kunt je nu nog aanmelden via Zoom voor deze virtuele NetwerkCircle op dinsdag 12 mei!

 
Aanmelden: klik nu hier!
Interview met Ursula van Zantvliet-Rozemeijer B' ELLE zakenmagazine
Tijdens dit interview met B' ELLE zakenmagazine vertelt Ursula CEO MeerBusiness Amsterdam over haar missie en visie richting het MKB. Ze gaat verder in op het ondernemerschap en de werkwijze van Meer Business Amsterdam. Ur­su­la is ener­gie­k, re­sul­taat­ge­richt, met een groot hart voor MKB on­der­ne­mers. Voor mij is in­clu­si­vi­teit nor­maal, ik geloof niet in aparte hokjes voor mannen en vrouwen, we moeten het met elkaar doen. Iedereen moet zich kunnen profileren in het gewone zakenleven en hokjes-denken gaat noch mannen noch vrouwen daarbij helpen. De valkuil ligt in het feit dat mensen hun mening delen met gelijkgestemden, waardoor je eigen mening alleen maar bevestigd wordt. Juist in een maatschappij waarin iedereen belangrijk is en mee kan doen, kunnen veranderingen plaats gaan vinden. 
 
Klik hier voor het volledige interview
Uitzending 28 mei vanuit Felix Meritis "Business anno 2020"

Na een lange verbouwing vonden wij Felix Meritis de locatie bij uitstek voor de uitreiking van de Amsterdam Business Awards 2020 die gepland stond voor 28 mei. Helaas was daar corona. "Als het kan" vindt deze uitreiking plaats nu op 3 september. Op 28 mei nemen we jullie nu via een uitzending met Paul van Liempt "Business in Corona- tijd" mee naar binnen bij Felix Merits. Tijdens deze uitzending staan ondernemerschap en business centraal. Omtrent het definitieve programma volgt nog verdere informatie. Zet 28 mei nu alvast inde agenda.

 

 28 Mei om 16.00-17.00 "Business in deze Corona-tijd"

 
Terugblik webinar Grant Thornton: Hoe zorgvuldig om te gaan met personeel

Webinar Grant Thornton van 24 april j.i. thema "Hoe ga ik zorgvuldig om met mijn personeel en borg ik mijn cyberweerbaarheid?" gemist of wilt u het webinar nog eens rustig terugkijken? Bekijk dan de opname en download de presentatie.

Tijdens het webinar zijn diverse vragen gesteld en beantwoord. Download de Q&A. De afgelopen periode hebben wij ook diverse artikelen geschreven over de onderwerpen die behandeld zijn tijdens dit webinar. Bekijk daarvoor onze themapagina's over personeel en over technologie. Of bezoek onze corona hub voor informatie over andere thema's. 

 
Klik hier voor de samenvatting en video
Commissaris van de Koning schrijft voorwoord in "Handboek voor de slimme ondernemer"

Eind mei publiceert Ursula van Zantvliet-Rozemeijer CEO MeerBusiness Amsterdam haar boek: "Handleiding voor de slimme ondernemer", met als subtitel: 11 effectieve stappen naar meer business. De heer Arthur van Dijk, commissaris van de Koning begrijpt de rol van het MKB als ruggengraat voor onze maatschappij. Hij wilde dan ook graag het voorwoord schrijven. Een van de hoofdstukken gaat over deze rol. Het is een groot misverstand het MKB als graaiend monster van het kapitalisme te zien. In het boek zet Ursula uiteen waarom de winst binnen het MKB tendeert naar 0 en waarom de prikkel naar winst voor grote bedrijven anders is dan voor de kleinere bedrijven. Het boek is na publicatie verkrijgbaar bij via onze website, bol.com, boekhandels en management team.

 

Wil je een getekend exemplaar veilig stellen?

Mail naar amsterdam@meerbusiness.nl

 
De eerste 100% elektrische Lexus is er klaar voor!

Geen alleen hybride of waterstof auto's, maar nu ook volledig elektrisch, De Lexus UX300. Met maar liefst 204 PK is deze aanwinst de eerste 100% elektrisch van het hele concern. Ruim een jaar geleden bracht Toyota het zustermodel hiervan uit, een hybride model, wat al een groot succes was. Maar ook Toyota is nu overstag en komt met een 100% elektrische auto op de markt. De hybride variant is uiteindelijk omgebouwd tot de de Lexus UX300. De mooie interieurbouw komt overéén met haar hybride voorganger en biedt mogelijkheden je auto naar eigen smaak aan te kleden. De Lexus UX300 is er vanaf 49.000 euro en rijdt gemiddeld 250 km met een volle accu.

 

 
Meer lezen of geïnteresseerd? Klik hier
Met deze koffie steun je sporters met een beperking

 

Op het Friendship Sports Centre sporten wekelijks 2.000 mensen met een beperking, jong en oud. Verdeeld over 25 sporten is iedereen bij ons uniek met zijn/haar eigen verhaal. Bij ons geldt: Je bent goed zoals je bent. Met trots presenteren wij onze Friendship Sports Centre koffie. Samen met de Verdi Koffie Groep hebben wij een heerlijke en ambachtelijke koffie van hoge kwaliteit ontwikkeld. Terwijl u geniet van deze koffie steunt u ook onze sporters. De koffie is per 4 stuks te koop. Een zak (bonen) weegt 1 kilo en kost €18,10 per stuk. De koffie wordt ook gratis bij u thuis bezorgd.

 

Voor meer informatie of vragen, neem dan gerust contact met mij op via l.rengers@friendshipsc.nl of op 06 - 45 67 80 43.

 
Bestel hier uw koffie
JAN©: Denk in coronatijd aan je IT-beleid!

 

Denk in coronatijd aan je IT-beleid! Intelligente lockdown: iedereen die daartoe in staat is, probeert zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Op IT-gebied brengt dit risico’s met zich mee.Criminelen spelen handig in op de angst voor het coronavirus en versturen massaal phishing mails. Daarnaast hebben veel bedrijven op korte termijn de IT-omgeving aan moeten passen aan de grote hoeveelheid thuiswerkers. Hierdoor is deze extra kwetsbaar voor ongeautoriseerde toegang van buitenaf, met risico op datalekken en bijbehorende boetes. Het Nationaal Cyber Security Centrum heeft een aantal voorzorgsmaatregelen gepubliceerd om deze risico’s te verkleinen. Zeker belangrijk medewerkers te informeren over de risico’s van thuiswerken.

 
klik hier voor verdere informatie
JAN©: Verlenging en aanpassing NOW
 
 
Agenda
18-05-2020 Netwerkborrel Het Oude Slot Heemstede
29-05-2020 Amsterdam Business Awards Gala
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Amsterdam
Meer en Vaart 286
1068 LE Amsterdam
+31 20 2615188
amsterdam@meerbusiness.nl
amsterdam.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen