Een interview met Jehudi van de Brug van AT5: "Als je aan Amsterdammers vraagt, waar kijk jij het Amsterdamse nieuws? Dan zal driekwart AT5 antwoorden!"

We gaan terug naar 1992, de Bijlmerramp. Voor veel Amsterdammers een verschrikkelijke gebeurtenis. AT5 was daar wanneer dit gebeurde en informeerde vele ongeruste kijkers over deze veelbesproken ramp. Op 4 oktober 1992 stortte een vliegtuig neer op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in het Amsterdamse Bijlmermeer. Sindsdien is AT5 voor veel Amsterdammers niet meer weg te denken van de tv en het internet. Ik interview Jehudi van de Brug, Hoofd Commercie van AT5, over hoe AT5 iedere keer weer weet te verschijnen bij elke gebeurtenis in Amsterdam.

"Better to regret something you did than something you didn’t do"
Jehudi van de Brug


Wat is AT5?
"AT5 is een media bedrijf. We bieden Amsterdammers en adverteerders een crossmediaal platform. Je kunt zeggen dat het Amsterdamse nieuws het vertrekpunt is van AT5. Het gaat bij ons om het informeren van de Amsterdammer. AT5 is eigendom van de Stichting Aandelenbeheer AT5. Gemeente Amsterdam en SALTO zijn de aandeelhouders. De Gemeente heeft een prioriteitsaandeel en daarmee de zwaarstwegende stem."

Waarom werkt u bij AT5?
"AT5 was altijd al een bedrijf waarvoor ik wilde werken. Ik studeerde communicatie wetenschap. Toen al fantaseerde ik al over een baan bij AT5. In 2009, heb ik via via te horen gekregen dat er een functie openstond bij AT5. Ik heb toen meteen contact opgenomen en enkele dagen later zat ik aan tafel bij de directeur en een commissaris. Weer enkele dagen later maakte ik kennis met alle managers en daarna ben ik begonnen."

Werken bij AT5
Wat is uw visie op het werken bij AT5? "Als je alles onder controle hebt, dan rijd je niet hard genoeg. Ik heb liever iemand die net uit de bocht vliegt en moeite doet binnen de bocht te blijven dan iemand die alles onder controle heeft. Dus net balanceren op het randje. Ik wil mensen niet over de klip jagen maar ik wil wel dat ze hard werken. Dat iemand af en toe een foutje maakt `it is all in the game´ maar ga er vol voor."
Waarom willen mensen zo graag voor AT5 werken? "Het is gewoon een leuke club om voor te werken. AT5 is gelegen in hartje Amsterdam. Iedereen is erg begaan met AT5 en ze hebben geen ‘9 tot 5’ mentaliteit. Kortom, mensen vinden het leuk om voor AT5 te werken."

Momenteel loopt er een selectieprocedure van de Gemeente Amsterdam voor een lokale zender. Dit brengt onzekerheid over de toekomst van AT5. In hoeverre heeft dit impact op de medewerkers?
Wij hebben bij AT5 een echte teamspirit. In tijden als deze wordt die alleen maar sterker. Het team is wel gekrompen van 85 naar 70 medewerkers, maar wij weten het bij AT5 altijd wel te redden. AT5 is er aan gewend geraakt met beperkte financiele middelen te werken. Zo wordt je gedwongen creatief te zijn.

Verwacht u een goede uitkomst voor AT5 door de gemeenteraad?
"We maken ons hier geen zorgen over. Wij zullen in ieder geval de komende 2 jaar bestaan. Er is nog niets aan de hand. Maar we willen nu wel dat de Gemeente Amsterdam zich duidelijk uitspreekt voor AT5. Wij hebben structureel te weinig middelen. Dit moet anders. Dit kan gewoon niet. We proberen daarom een beslissing af te dwingen bij de politiek. We willen het nu forceren.

In de Gemeenteraad is AT5 bijgestaan door mensen als Sacha de Boer, Rik van de Westelaken, David Endt en Teun Gautier. En verder door een hoop kleurrijke Amsterdammers. Dit alles onder leiding van de Vrienden van AT5. Voor AT5-medewerkers is deze steun hartverwarmend. En de politiek heeft al aangegeven hiervan onder de indruk te zijn.

"Wij willen de Amsterdammer betrekken bij de stad."
Wij hebben veel media platforms: TV,  internet, narrowcasting, teletekst, mobiel, programma’s, commercials, bedrijfsfilms. Dus denk bij AT5 niet alleen aan televisie. Wij informeren sinds kort ook op de radio. Twee keer per dag doen wij het nieuws bij Amsterdam FM, dit wordt ook live uitgezonden op AT5 televisie. Via deze verschillende platforms willen wij  Amsterdammers informeren over en betrekken bij Amsterdam. Wij brengen veel hard nieuws, maar ook achtergronden, economie, sport (veel Ajax), het verkeer, uittips en programma’’s over werkgevers als Cordaan, TCA en het GVB.

AT5 is BOOMING op het internet!
"Op het internet halen wij record na record. Wij zitten momenteel in de top 100 websites van Nederland. Wij krijgen 1 miljoen unieke bezoekers per maand en 5 a 6 miljoen pageviews per maand. Wij hebben ook een mobiele website. Hier hebben we 200.000 unieke bezoekers per maand en 1,5 a 2 miljoen pageviews per maand. Dat is echt gigantisch."

"Wij zitten boven op het Amsterdamse nieuws"
"Afhankelijk van het nieuwsaanbod hebben wij feel good nieuws, maar ook het harde nieuws. Een voorbeeld is de man die zichzelf in brand heeft gestoken op de Dam in Amsterdam [6 april 2011]. AT5 was hier als eerste bij.  Wij hebben een toerist aangesproken die opnamen had gemaakt. Deze hebben wij over gekocht. Vervolgens werden wij benaderd door CNN, RTL, SBS6 en Belgische televisieploegen voor dit filmpje. Naast dit soort nieuws hebben wij ook culturele programma’s zoals ‘Ramadan Journaal’ en het Surinaamse ‘Tien-minuten Journaal’. Wat voor nieuws het ook is, zodra het over Amsterdam gaat, zullen wij daar zijn om de Amsterdammers hierover te informeren. AT5 zal de stad nooit in de steek laten. Onze onderwerpen hebben altijd betrekking op Amsterdam."

"AT5 heeft een doelgroep: Amsterdammers. We brengen gewoon wat Amsterdammers van ons verwachten"
AT5 heeft meer dan 2 miljoen televisiekijkers per maand. Dit terwijl Amsterdam rond de 780.000 inwoners telt. Dit betekent dat we veel kijkers buiten Amsterdam hebben. Onder andere uit Groot Amsterdam zoals, Weesp, Zaanstreek, Almere etc. Maar ook van ver daarbuiten. Er zijn namelijk heel veel mensen die een binding hebben met Amsterdam. Onze kijkers buiten Amsterdam hebben hier gewoond,  gewerkt, hebben hier kinderen en/of een favoriete voetbalclub, zoals Ajax, etc. Hierdoor hebben deze kijkers vaak interesse in Amsterdam. Door digitale televisie en de mogelijkheid online uitzending gemist te kijken krijgt AT5 meer kijkers buiten Amsterdam.

Wat is het grootste succes van AT5?
"Dat AT5 zoveel losmaakt in de stad. Ik had het net al over de Gemeenteraadsvergaderingen. Op 22 juni was er een en daar kon je zien dat Amsterdammers zich met de politiek willen bemoeien als het om A5 gaat. ‘Kom niet aan mijn AT5!’ Dat gevoel. Je zag allerlei kleurrijke personen naar de microfoon grijpen om hun zegje te doen. Travestieten, homos, Marokkaanse jongeren, David Endt van Ajax, de directeur van De Groene Amsterdammer en veel BN’ers lieten allemaal horen hoe belangrijk AT5 is voor Amsterdam. Dit laat zien wat AT5 losmaakt in de stad."

Wat kan AT5 voor ondernemers in Amsterdam betekenen?
"Voor 90% van de communicatiedoelstellingen bieden wij een zeer goede oplossing. Dus of je nou praat over het vergroten van de naamsbekendheid, het aanjagen van de uitverkoop of het uitleggen van je diensten: AT5 kan je hier heel goed bij helpen. We kunnen een commercial uitzenden, een advertorial plaatsen op de website,  een aantal Tweets versturen, een instructiefilmpje maken, een heel televisieprogramma maken, een actie doen op de mobiele telefoon… Echt heel veel. We hebben creativiteit in huis om een campagne te ontwikkelen voor je. AT5 is een one stop shop voor elke ondernemer."

 "Wordt zo snel mogelijk vrienden met mensen waarmee je zaken doet."
"Het is belangrijk dat AT5 voet aan de grond houdt bij ondernemers in de stad. Wij moeten weten wat er speelt, wat hun drive is en wat hun doelstellinge zijn. Als je ondernemers wil aanspreken, dan is MeerBusiness hier een perfect platform voor. Voor ons is het belangrijk dat je met beslissers te maken hebt. Bij MeerBusiness Amsterdam zit je met mensen aan tafel die daadwerkelijk wat te zeggen hebben. Het niveau is behoorlijk hoog bij MeerBusiness Amsterdam. Plus de gezelligheid, het is gewoon leuk. Netwerken is leuk!"

Grandioze korting bij AT5 speciaal MeerBusiness Amsterdam leden
Kortingsactie voor MeerBusiness Amsterdam leden: gedurende de zomermaanden tot 1 oktober krijgen alle leden van MeerBusiness Amsterdam, 50% korting voor een campagne op het internet of op televisie bij AT5 (op tariefkaart, klik
hier). Wilt u gebruik maken van deze korting? Mail Jehudi: jbrug@at5.nl. 

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Flickr Blogger EventBrite
Kies uw regio
MeerBusiness Evenementen
MeerBusiness Evenementen RSS
Datum: 25-10-2016
MKB Innovatie Challenge: MKB meets StartUp
Lees meer...
Datum: 26-10-2016
InnerCircle Gold bij Ruigrok Netpanel
Lees meer...
Datum: 27-10-2016
JAN©: Belastingplan 2017 en Eindejaarstips
Lees meer...
Datum: 07-12-2016
Amsterdam Business Inspiration in de Beurs van Berlage
Lees meer...
   
Meer evenementen


MeerBusiness Facebook
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
CBA Holland: Eenvoudiger ICT beheer
Organisaties, vanaf het MKB tot en met de grotere organisaties, hebben é&...
Lees meer...
Radisson Blu Palace Hotel winnaar Gaia Green Award
Vanavond is de Gaia Green Award uitgereikt tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam. ...
Lees meer...
Ruigrok NetPanel: Succesvolle marketingacties door meer inzicht in de Babyboomer
Altijd al willen weten hoe je Babyboomers moet aanspreken en kunt verleiden? Hoe...
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS